Jag behöver...

Hej! Nu har bloggen stått och varit lite tom de senaste dagarna, men det beror helt på att vi har väldigt mycket plugg i skolan och jag känner mig väldigt stressad över det.. Så jag får vänta men bloggen lite just nu helt enkelt! 
 
Vecka 5 så har de lagt in 2 prov än sålänge, V 6 är det 2 prov, V 7 har vi en examinationsuppgift och en redovisning. Och det ska även läggas in ett till prov under denna tiden, så jag känner att jag behöver lov just nu haha för att bara kunna koppla av... För när jag blir stressad så lägger jag av helt och kommer in i min egna lilla värld, vilket jag absolut inte får eller har tid med att göra just nu!
 
 
Lite såhär jag känner haha ;)

Sveket mot minkarna!

Sveket mot minkarna - grov vanvård och brott mot djurskyddslagen avslöjat. 
- Läs igenom detta, det tar bara någon minut! Och det tycker jag allt att du kan lägga på detta viktiga. Ni kan läsa texten över bilderna, eller på bilderna där der står samma sak - 

Så lyder en av broshyrerna som jag fick hem, och frågan jag ställer mig gång på gång är att varför bär människor egentligen äkta päls? Det är inte svårare än att bara välja fuskpäls. Är det för att det är skönare, finare eller tror man att det är "häftigare" att gå med äkta päls?
 
Jag kan verkligen inte förstå hur kallhjärtade människorna är som väljer att ha äkta päls frivilligt, och hur de ens stolta kan visa upp pälsen på sina kläder? Det har varit ett levande djur som har fått SIN päls avdragen och lidit för att DU ska känna dig bättre och finare. Usch säger jag! Tänk till en gång till innan du väljer päls eller inte, för du vet inte vad som ligger bakom pälsindustrins dörrar.
 
 
Chockerande förhållanden: 
Under drygt ett års tid har djurrättsalliansen besökt och dokumenterat förhållanden på en femtedel av Sveriges omkring 75 minkfarmer. Det var mycket värre än vad någon hade kunnat tro. Sjuka, skadade och döda djur trängdes i burarna som inte sällan av fulla med avförig och smuts. På 73 procent av farmerna hittades djur med sår och skador, på 67 procent av farmerna fanns sjuka djur och på två av tre farmer låg döda, ofta delvis uppätna minkar kvar i burarna bland levande djur. Minkar är naturligt ensamlevande och trängseln i burarna där djuren inte kan komma undan varandra leder ofta till slagsmål och kannibalismen. 
 
 
Beteendestörning: 
Kanske mest slående var att på nio av tio farmer sågs djur sin utförde stereotypa beteenden. Det är upprepade rörelser, som att springa fram och tillbaka i buren, som är ett tydligt tecken på stress och frustration över att inte kunna utföra sina naturliga beteenden. Andra beteendestörningar som dokumenteras är pälsbitning, svansbitning och den utbredda kanibakismen av egna ungar och syskon.
 
Lagbrott sedan 1988:
En minkbur är mindre än en uppslagen kvällstidning och helt gjord i galler. De är 1,2 miljoner minkar som föds upp på svenska minkfarmer varje år får ingen möjlighet att springa, simma, jaga eller kälttra som de gör i naturen. Det här står starkt kontrast till den svenska djursjyddslagens vackra ord från 1988 om djurens rätt till naturliga beteende. Djurrättsalliansens undersökning bekräftar vad åtskilliga forskningsrapporter har visat under de senaste decennierna: minkfarmerna bryter mot lagen - och har gjort så i 22 års tid. Den höga förekomsten av stereotypa beteenden är det tydligaste beviset på detta.
 
 
Tiden är ute:
Enligt en statlig utredning från 2003 skulle minkfarmarna få sju år på sig att ställa om till en djurhållning som uppfyller lagens krav. Det är 2010 (2015) nu och ingenting har hänt. Tiden har gått ut för den hjärtlösa pälsindustrin - nu är det dags att stänga farmerna.  
 
 
VAD DU KAN GÖRA:
• Bojkotta pälsindustrin - KÖP INTE PÄLS!
• Tänk på djuren när du röstar - välj ett parti som vill förbjuda pälsdjursuppfödning
• Stöd Djurrättsalliansens arbete för djuren, skänk en gåva på plusgiro: 42 54 11-6
 
 
"DJUR SKALL HÅLLAS OCH SKÖTAS I EN GOD DJURMILJÖ OCH PÅ ETT SÅDANT SÄTT ATT DET FRÄMJAR DERAS HÄLSA OCH GER DEM MÖJLIGHET ATT BETE SIG NATURLIGT."

Sorry Justin Bieber fansen!

Justin Bieber's bilder av när han var modell för calvin klein finns ju i princip överallt, och det är väll nästan alla som har sett de bilderna nu. Men sorrysorry killar och tjejer, photoshop kan göra mycket.. Även på lille Bieber!
 
 
 
 

photoMP.blogg.se

~PhotoMP står för Foton - Moa Persson~ Alla bilder på denna bloggen är bara mina egna.Och de får absolut inte tas av någon.

RSS 2.0